Sari Multala ehdolla kokoomuksen varapuheenjohtajaksi

Sari Multala ehdolla kokoomuksen varapuheenjohtajaksi

Vantaalainen kansanedustaja, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala, 45, asettuu ehdolle kokoomuksen varapuheenjohtajaksi. Kokoomuksen puoluekokous järjestetään 14-16.6. Tampereella.

– Huolellisen harkinnan jälkeen olen päättänyt asettua ehdolle. Kokoomus on Suomen paras puolue, aatteellinen kotini ja juuri oikea paikka ratkaisukeskeiselle tekijäihmiselle. Tavoittelen paikkaa puoluejohdossa rakkaudesta tähän porukkaan, Multala toteaa.

– Koen, että minulla on paljon annettavaa. Tunnen suurta paloa yhteisen puolueemme toiminnan kehittämiseen. Puheenjohtaja, pääministeri Petteri Orpon johdolla tämä joukkue on saatu hienoon vireeseen ja toivon sen jatkuvan näin myös tulevaisuudessa. Kokoomuksesta pitää löytyä vaikuttamisen ja osallistumisen paikkoja jokaiselle halukkaalle.

Multalalla on kokemusta useista politiikan ja urheilun johtamistehtävistä. Kokoomuksessa hän on toiminut muun muassa kokoomuksen Uudenmaan piirin puheenjohtajana ja puoluehallituksen jäsenenä.

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävää hän pitää tärkeänä ja vaativana johtamiskokemuksena. Kansanedustajana hän on toiminut useissa valiokunnissa, kuten sivistysvaliokunnassa varapuheenjohtajana, valtionvarainvaliokunnassa ja sen verojaostossa sekä ympäristövaliokunnassa.

– Liikunnan ja huippu-urheilun parissa olen nähnyt, miten yhteistyö ja monipuolinen osaaminen tekee joukosta vahvemman ja menestyneemmän. Samalla reseptillä kokoomus on voittanut vaaleja viime vuodet, Multala toteaa.

Viime vaalikaudella Multala johti kokoomuksen sivistyspoliittisen ohjelman valmistelua ja eduskuntavaalien jälkeen Osaava Suomi -pöytää hallitusneuvotteluissa. Pitkäjänteinen, vastuullinen työ johti ministerin tehtävään.

– On minulle suuri kunnia-asia saada palvella Suomea ja suomalaisia valtioneuvoston jäsenenä. Tässä ajassa sivistyksellä ja sen vaalimisella on valtava arvo. Se on vastustuskykyä monia vaaroja vastaan, Multala kertoo.

Multala kokee työnsä tiede- ja kulttuuriministerinä arvokkaaksi ja motivoivaksi. Hallitusohjelma on hänen mukaansa kokonaisuus, jossa näkyy vahvasti kokoomuslainen kädenjälki sekä ajatukset vapaudesta, vastuusta ja mahdollisuuksien tasa-arvosta.

– Kauppatieteilijälle vastuullinen talouspolitiikka on kaiken perusedellytys. Vain pitämällä huolta taloudesta ja työllisyydestä, voimme rakentaa kestävää tulevaisuutta ja säilyttää hyvinvointiyhteiskuntamme turvaverkot myös tuleville sukupolville, Multala sanoo.

– Teemme nyt sellaista talous- ja työllisyyspolitiikkaa, jota Suomessa olisi pitänyt uskaltaa tehdä jo aikapäiviä sitten. Kirimme muita Pohjoismaita kiinni muun muassa työllisyydessä, koulutustasossa ja siinä, miten luomme uusia innovaatioita. Teemme joka päivä töitä, jotta Suomi olisi mahdollisimman hyvä ja kannustava maa kaikille.

Eduskuntavaaleissa Multala on korostanut muun muassa puhtaan luonnon merkitystä, liikunnan vaikutusta terveyteen ja hyvinvointiin sekä koulutuksen ja työn tärkeyttä.


Sari Multala on kolmannen kauden kansanedustaja. Hän asuu perheineen Itä-Vantaalla. Ennen politiikkaa Multala on toiminut kilpaurheilijana sekä Suomen purjehdusmaajoukkueen päävalmentajana. Lisäksi hän on toiminut urheilu-uransa aikana ja sen jälkeen lukuisissa urheilun kotimaisissa ja kansainvälisissä luottamustehtävissä.

Koulutukseltaan Multala on kauppatieteiden maisteri Helsingin kauppakorkeakoulusta ja suorittanut ammattivalmentajan tutkinnon Kuortaneen urheiluopistossa.